04 mars 2006

Mental ljusterapi

Medan vi bara går och väntar på besked från eventuella spekulanter på huset tar vi varje chans att göra annat än att bara gå och vänta.

I går uppstod till exempel ett ypperligt tillfälle, som dessutom innebar en upplevelse att leva på i några veckor... Vi var och lyssnade på The Real Group på en fullsatt Skövde Stadsteater (ca 500 pers). De är bara bra, helt enkelt bäst alla kategorier! En konsert med RG innebär i och för sig inga jättestora överraskningar eller provokationer, men vill man ha det då? Eftersom jag har alla skivor och var på konsert så sent som förra året i Jönköping, var det bara två låtar som jag inte hade hört live förut. Varje konsert är ändå unik och har en del små förändringar och varationer, planerade eller spontana. Det är också en helt annan känsla att höra stegen på scenen, andetagen och vem som sjunger vad i denna ekvilibristiska utövning av sångkonsten. Fatta att det ligger precis hur mycket arbete som helst bakom denna perfektionism! Ändå har de en stor portion självdistans och ödmjukhet, och driver gärna lite snällt med sig själva och varandra på scen. De har stor respekt för sin publik över hela a capella-världen och serverar vad den vill ha. Och den kommer troget tillbaka och vill ha mer efter samma recept!

Efter konserten gick vi och åt tillsammans med K, som är min syssling och mycket goda vän. Det blir alldeles för sällan vi hinner sitta ner och uppdatera oss. Kanske kommer det en annan tid, tills dess har vi kommit överens om att varken ha dåligt samvete eller dra oss för att ringa om vi har vägarna förbi. De gånger vi ses blir desto bättre då. Vi bara fortsätter att prata.

Inga kommentarer: