21 augusti 2006

Receptdags igen!

Det är uppfriskande att ha dottern F hemma. Hon får små käcka infall lite då och då, inte bara att ge sig iväg på tågluff till Europa i tre veckor eller till Skåne i tre dagar, utan också sådant som att baka något förödande onyttigt. Det behöver man ibland. Den här kakan hämtade hon på Internet, den finns i ett otal varianter och kärt barn har också många namn. Här publiceras den på allmän begäran under namnet

Falsk toscakaka

4 ägg
5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 g margarin

Toscasmet: 75 g smör
2 dl strösocker
1,5 dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos (200 g)

Vispa ägg och socker poröst. Blanda ihop övriga ingredienser och häll i smeten. Grädda i långpanna i 200 grader i 12-15 minuter. Blanda samman alla ingredienser till toscan i en kastrull och koka upp under omrörning. Tag ut kakan och bred toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter. Låt kakan kallna och skär i rutor.

Lägg i plastburk längst in i frysen och skriv "leverstuvning" på!

Inga kommentarer: